Reclameschilders.

 

Behalve de op de WHGA-startpagina (home page) vermelde "historische" reclameschilders Luhlf, Taverne, Weiss en Van Wingen kwam de WHGA nog de volgende namen tegen waar we eigenlijk nog weinig tot niets vanaf weten: Anderson, Baars, Bal, Beukenboom, Bok, Bouma, Engels, Ermi, Gantzert, Geesink, Kling, Kloppenburg (?), Koster, Leyssen, Lommers, Mineur, Oosterwijk, Scherer, Scheuter, Siebels, Taboureau-Tonel, Visser, Wessels, Weymar-Schulz, Weiss, Zilverberg.

We willen hier ook graag vermelden wanneer ze waar werkten, en eventueel afbeeldingen van hun werk tonen. Maar die informatie missen wij nog. Ook afbeeldingen, met correcte bronvermelding (!), van reclames voor vroegere Amsterdamse (reclame)schilders vinden wij interessant. Uw tip is daarom uiteraard welkom bij de WHGA!

Fred Roskam was tot zijn pensioen reclameschilder               
en één van zijn laatste schilderingen als zodanig maakte hij bij de restauratie van "Barber's" voor de WHGA in 2003.

Indien u een professionele reclameschilder bent (ZZP-er of bedrijf) gaat de WHGA ervan uit dat u reclame voor uw bedrijf op uw eigen website maakt. En als u interesse heeft om ook op deze webpagina vermeld te worden, dan wil de WHGA best met u over sponsoring praten.
Winkler
Overigens is het (minitieus !) restaureren van al bestaande gevelreclames een vak apart; de in Amsterdam door de WHGA gecontracteerde restauratoren staan daarom vermeld op de WHGA-startpagina.

Schoenaker, Van der Poel (Koningsblauw), Smith, Koning

DEZE TEKST IS NOG IN BEWERKING BIJ DE WHGA.


 

Home.