Leidsegracht 70, 1016 CR

Op dit adres was sinds de jaren '50 van de vorige eeuw de kapperszaak van Tonny Nietvelt, en zijn dochter Jessica. Zij was de eerst gediplomeerde vrouwelijke mannenkapster. Tonny haalde de publiciteit in 1959 met een liefdadigheidsactie. Later introduceerde hij in Nederland de "Kennedy-coupe".


In de Beeldbank van het Stadsarchief, maar misschien ook op andere websites is vooral het oploopje te vinden ter gelegenheid van het afscheren van de baard van Wim Ibo in 1959. Maar meer persoonlijke informatie over Tonny heeft de WHGA nog niet achterhaald.

Het is de WHGA dus ook (nog) niet bekend tot welk jaar Tonny's kapperszaak open bleef. Nadat hij was overleden hield zijn weduwe nog jarenlang de winkel in oude staat, tot medio 2016. Sinds najaar 2018 is het pand in andere handen en stond de winkel leeg, maar het lateibord boven de etalage hield de herinnering aan deze roemruchte kapper levend. Tijdens de schilderswerkzaamheden aan de gevel was het lateibord tijdelijk verwijderd, maar de eigenaar heeft het in october 2019 gelukkig weer laten terugplaatsen.


Tonny Nietveld's foto stond nog in de etalage begin 2015.

Dolly Bellefleur schreef eind 2016, na het overlijden van de weduwe Nietvelt, over deze kennelijk kleurrijke kapper met zijn heerlijke parfumeriŽn.


Nogmaals het lateibord met de naam in zwierige handgeschilderde letters.Terug naar gevelreclames in A'dam Centrum westzijde